toggle menu

Laboratoires Rochelle trekt alle claims in

Laboratoires Rochelle trekt alle claims in

Afgelopen weken ontvingen consumenten mails van Laboratoires Rochelle, waarin zij onder valse voorwendselen gedagvaard werden. TROS Radar besteedde al eerder aandacht aan de praktijken van dit bedrijf. De Vos Advocaten heeft bekend gemaakt dat Laboratoires Rochelle alle claims intrekt.

In onze uitzending van 1 april namen wij Laboratoires Rochelle onder de loep. Dit bedrijf verkoopt afslankpillen van het merk Natrudyn Bio Forte. Consumenten hoeven voor een proefpakketje alleen de verzendkosten te betalen en zitten nergens aan vast, aldus Laboratoires Rochelle. Het bedrijf zendt na het proefpakketje echter meerdere vervolgzendingen van 60 euro zonder dat de consument daar toestemming voor heeft gegeven.

Samen met Pim de Vos hebben we een voorbeeldbrief op onze website geplaatst, die consumenten naar aanleiding van de valse claims konden sturen. De Vos Advocaten ontving totaal meer dan 60 nepdagvaardingen.

Ook de ACM, Consumentenbond en Amsterdamse Orde van Advocaten besteedde aandacht aan de malafide praktijken van Laboratoires Rochelle. En met succes. In een mail naar de consumenten heeft het bedrijf nu alle claims ingetrokken en haar excuses aangeboden. Consumenten hoeven niet voor de rechtbank te verschijnen en het vermeende openstaande bedrag niet te betalen.

Bron: TROS Radar / De Vos Advocaten

Ook interessant