Lager aantal overstappers zorgverzekering

Lager aantal overstappers zorgverzekering

Minder mensen zijn naar een andere zorgverzekeraar overgestapt dan vorig jaar. Ongeveer 6,2 procent van de verzekerden, pakweg 1,1 miljoen mensen, wisselde eind vorig jaar van zorgverzekeraar. Een jaar eerder kwam het aantal overstappers uit op 7 procent, laat Zorgverzekeraars Nederland weten op basis van de voorlopige cijfers die zijn aangeleverd door verzekeraars.

De cijfers zijn nog niet definitief omdat mensen die voor 1 januari hebben laten weten te switchen, tot 1 februari de tijd hebben een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Al hebben de meeste overstappers dat volgens informatiecentrum voor de zorg Vektis, die de cijfers heeft geanalyseerd, al wel gedaan. In de loop van volgende maand volgt het definitieve overstapperspercentage.

Hoeveel zorgpremie betaal je in 2020?

Zorgverzekeringskaart 

Tijdens de overstapperiode hebben veel verzekerden de Zorgverzekeringskaart geraadpleegd. Deze wordt gevoed door zorgverzekeraars, tussenpersonen, financiële adviseurs en vergelijkingssites en moet het vergelijken van polissen en polisvoorwaarden makkelijker maken.

Bron: ANP 
 

Ook interessant