toggle menu

Leen Bakker hoeft geen hoogslapers te leveren voor lagere prijs

Leen Bakker hoeft geen hoogslapers te leveren voor lagere prijs

Leen Bakker hoeft een hoogslaper die per ongeluk op de website voor 24 euro werd aangeboden, niet voor die prijs te leveren. Juridisch adviesbureau Aliter Melius, dat namens honderden klanten een kort geding had aangespannen tegen de meubelverkoper, laat weten dat het van de rechter geen gelijk heeft gekregen.

De hoogslaper, die normaal gesproken 319 euro kost, werd eind juli door een fout met meer dan 90 procent korting aangeboden. Zeker nadat berichten daarover op social media waren verschenen, kreeg het bedrijf in korte tijd duizenden bestellingen binnen. Leen Bakker gooide het op een technische fout en annuleerde al die orders.

Uitspraak van de rechter

Sommige klanten die daardoor naast een goedkope hoogslaper grepen, stapten naar de rechter. Die vindt evenwel dat zij er redelijkerwijs niet van uit mochten gaan dat de getoonde prijs de juiste was. Daarom hoeft Leen Bakker de bedden niet alsnog voor 24 euro te leveren, zoals de 'gedupeerden' hadden geëist.

Mogelijk nog bodemprocedure

De rechter liet de deur nog wel op een kier voor mensen die het bed besteld hebben voordat op grote schaal op Facebook en Twitter werd gedeeld dat het om een prijsfout ging. Aliter Melius gaat in overleg met die relatief kleine groep om te bepalen of een bodemprocedure zin heeft.

Update 11.17: Reactie Leen Bakker

Leen Bakker is tevreden over het vonnis. 'Wij zijn blij dat de rechter meegaat in onze gedachten', aldus een woordvoerder. 'Wij hopen dat hiermee een einde komt aan een hoop gedoe en onrust voor onze klanten.'

Foutje in webshop

Door een technische fout konden consumenten in juli een type hoogslaper kopen voor 24 euro. Binnen een korte tijd werd dit nieuws op Facebook gezet en stroomden bestellingen binnen.

Teruglezen: Leen Bakker maakt foutje in webshop

Bron: ANP

Ook interessant