toggle menu

Lek in fotohokjes Apenheul geeft hackers toegang tot foto's en persoonsgegevens

Lek in fotohokjes Apenheul geeft hackers toegang tot foto's en persoonsgegevens

Kwaadwilligen konden via een softwarelek toegang krijgen tot foto's die bezoekers in speciale fotohokjes in Apenheul hebben gemaakt. Ook de bijbehorende namen en e-mailadressen waren inzichtelijk.

Het lek is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Maarten Hartsuijker van het Apeldoornse bedrijf Classity. Dit meldt Nu.nl vrijdag.

Verouderde software

Bezoekers kunnen in fotohokjes in het park foto's laten maken. De gemaakte foto's kunnen in de hokjes naar de bezoekers worden verstuurd via e-mail of Facebook. Alle foto's worden samen met de persoonsgegevens opgeslagen in een database. Door verouderde software was het voor hackers mogelijk om toegang tot deze gegevens te krijgen.

Lek per toeval gevonden

Hartsuijker meldt tegenover Nu.nl dat hij het lek per toeval heeft gevonden. Bij een bezoek aan Apenheul, kon hij zijn eigen foto's niet bekijken. Daarna ontdekte hij het lek en kreeg hij toegang tot de foto's en persoonsgegevens. Naast de database van Apenheul kreeg hij ook toegang tot 25 databases van andere bedrijven.

De fotohokjes in de Apenheul zijn gemaakt door Bitmove. Bitmove heeft aangegeven dat het lek inmiddels is opgelost. Waarschijnlijk is er geen misbruik gemaakt van het lek.

Bron: Classity / Tweakers / Nu.nl

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant