Let op: Instagramaccounts leiden je naar gevaarlijke site

Let op: Instagramaccounts leiden je naar gevaarlijke site

Op Instagram proberen fraudeurs je via seksreacties naar een gevaarlijke website te lokken. Je denkt dat je de op een datingsite terechtkomt, maar ondertussen proberen cybercriminelen je over te halen een virus te installeren dat je computer kan overnemen. Daarvoor waarschuwt RTL Nieuws.

Op het profiel is volgens RTL Nieuws vaak een aantrekkelijke vrouw te zien. Via de link in het account zou je naar een datingsite gaan. Maar: schijn bedriegt! Je komt op een site die meldt dat er verschillende virussen op je pc staan. Om die te verwijderen zou je een programma moeten downloaden. Om je extra onder druk te zetten wordt in beeld een aflopende klok getoond met de melding dat de virussen veel schade kunnen aanrichten als je niet snel actie onderneemt. Let op: juist dat programma dat je pc zegt op te schonen zorgt ervoor dat er schadelijke software geïnstalleerd wordt.

Je computer overnemen

Dat virus kan vervolgens je computer overnemen, waardoor een fraudeur bijvoorbeeld je wachtwoord kan stelen of in je account voor internetbankieren kan. Ook kan het zijn dat je opdringerige advertenties te zien krijgt.

Bron: RTL Nieuws

Meer over:

Ook interessant