toggle menu

Let op: phishingmail van 'bol.com'

Let op: phishingmail van 'bol.com'

Opgelet: krijg je een mail van 'bol.com' om je account te verifiëren? Klik niet op links in het bericht. Het gaat om phishing.

Boven dit bericht zie je een afbeelding van de valse mail.

'De laatste tijd kampt bol.com met veel spam accounts. Wij zijn hier streng op tegen en proberen alle spam accounts uit onze database te verwijderen. Klik op onderstaande button om je account bij ons te verifiëren', staat in de nepmail. Klik niet op de blauwe button 'Naar je account'! Cybercriminelen proberen zo toegang te krijgen tot persoonlijke informatie.

Klik niet op links in het bericht!

In de mail vind je meer links. Als je bijvoorbeeld klikt op de koppeling  'Bestelstatus' of 'Account' kom je wél op de echte site van bol.com terecht. Een woordvoerder zegt daarover: 'Het zijn links die gekopieerd zijn uit officiële mails van bol.com. Vanwege de aanwezigheid van cookies word je automatisch door bol.com herkend, je bent overigens nog niet ingelogd. Via deze weg heeft de organisatie/persoon achter de spam geen toegang tot je bol.com account.' Toch is het niet verstandig te klikken op links in mails van afzenders die je niet vertrouwt, adviseert bol.com.

'Indien wij merken dat er een poging wordt gedaan om misbruik te maken van een of meerdere accounts, dan ondernemen wij meteen actie door uit voorzorg het account te blokkeren', aldus de webwinkel. Bol.com adviseert dan in dat geval een nieuw, uniek wachtwoord aan te maken.

Bron: Bol.com

Ook interessant