Let op: traphekje Mila vertoont ernstige tekortkomingen

Let op: traphekje Mila vertoont ernstige tekortkomingen

Traphekje Mila vertoont ernstige tekortkomingen, waarschuwt de Consumentenbond. Volgens de bond is dit type hekje, dat te koop is bij Gamma en Karwei, zó gevaarlijk het van de markt moeten worden gehaald.

Update maandag 10 juli (rectificatie): In het oorspronkelijke bericht over dit traphekje is een fout geslopen. Hierin werd Jewret genoemd als fabrikant van het hekje, maar dat is niet correct. Dit bedrijf is niet de fabrikant van deze hekjes.

De Mila lijkt volgens de Consumentenbond sterk op de hekjes Emma en Laura, die in tests van de bond gevaarlijk bleken te zijn.

Optillen en openmaken

Traphekje Mila kan opengemaakt worden zonder het verplichte tweede (voet)slot. Een kind zou het hekje dus zelf kunnen optillen en openmaken. Ook kan het hekje geopend worden als het schermpje op het hekje aangeeft dat het op slot zit. Het traphekje kan niet tegen stevig duwen en trekken en als er iets tegenaan botst, kan het losschieten. Verder zit er veel afstand tussen de spijlen. Een kind kan zijn/haar lijf door de spijlen heen duwen en vervolgens vast komen te zitten met het hoofd.

Terugroepactie

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Het is een onbegrijpelijk dat er elk jaar weer gevaarlijke hekjes opduiken. Juist bij producten voor kwetsbare groepen, zoals kleine kinderen, moet veiligheid boven alles gaan.' De importeur van de hekjes, Intergamma, is inmiddels op de hoogte gebracht en de bond roept de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) tot een terugroepactie voor traphekje.

Lees de volledige waarschuwing en bekijk een foto van het traphekje op de website van de Consumentenbond.

Bron: Consumentenbond

Ook interessant