toggle menu

Let op: valse e-mail 'Rabobank' over Rabo Scanner

Let op: valse e-mail 'Rabobank' over Rabo Scanner

De valse mail van Rabobank heeft als onderwerp: 'Uw Rabo scanner beschikt niet over versie 3.0!' De afzender hiervan is zogenaamd Rabobank, maar pas op: de mail is niet van de Rabobank afkomstig!

Bekijk de mail in de afbeelding hierboven.

In de mail staat: 'Klik op de onderstaand knop en update eenvoudig de software van uw Rabo scanner', maar klik niet op de button met de tekst 'Update mijn Rabo scanner'. Klik ook niet op andere links in de mail en verwijder hem direct!

De valse mail

In de mail staat: 'Is uw software actueel? Zorg ervoor dat uw software actueel is, uit onze administratie is gebleken dat uw Rabo scanner nog functioneert op de verouderde versie van de software. Voorkom dat uw scanner word gedeactiveerd en update uw Rabo scanner zo spoedig mogeijk. Tijdens de procedure wordt gekeken of uw huidige betaalpas compatibel is met versie 3.0 van de Rabo scanner.'

Rabobank geeft tips

Margo van Wijgerden, woordvoerder van de Rabobank: 'Wij vragen klanten nooit om hun inloggegevens te sturen via mail of om ergens op te klikken.’ Wordt er in een mail gevraagd om te klikken, bellen, inloggen of moet je geld overmaken? Doe dit dan niet! Twijfel je aan de echtheid van een bericht? Neem dan contact op met de bank.

Rabobank is van plan te stoppen met de Rabo Scanner. Krijg je hierover een mail? Let dan op: je hoeft het apparaatje niet te updaten of terug te sturen. Heb je vragen of wil je meer informatie over de Scanner, neem dan zelf contact op. Let wel: ga niet af op de contactgegevens in de mail, zoek de informatie zelf op.

Lees ook: Is deze mail nep? Kenmerken van phishing

Meer over:

Ook interessant