Let op: valse sms van 'ING'!

Let op: valse sms van 'ING'!

'Download nu de nieuwe ING app met vernieuwde certificaten en maak de blits. Log in op Mijn ING en volg de stappen:' staat in een sms, zogenaamd afkomstig van ING Bank. Klik niet op de link en log zeker niet in! Het sms-bericht is vals.

Een voorbeeld van de sms bekijk je in de afbeelding hierboven.

Volgens ING gaat het om een phishing-sms: 'ING vraagt nooit per SMS (of e-mail) om in te loggen op Mijn ING. Klik dus niet op de link en verwijder de SMS'.

Het kan zijn dat het lijkt alsof het bericht verstuurd is door het nummer van ING waarvan je ook tan-codes ontvangt. Volgens ING is het voor een fraudeur 'vrij eenvoudig om te bepalen welke naam of nummer als afzender getoond wordt.' Laat je daardoor dus niet misleiden!

De bank geeft nog meer tips:

  •  Installeer geen apps op je telefoon die zogenaamd van ING zijn. De toepassingen van ING worden enkel aangeboden via de Google Playstore, Apple Appstore en Windows Store.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn ING alleen in op de pagina van Mijn ING. Klik niet op een link in een e-mail of sms-bericht om op die pagina te komen. Log in door via de browser naar ing.nl te gaan en klik rechtsbovenin op 'Inloggen'.

Heb je de link in de sms geopend, dan adviseert ING om de alarmlijn van de bank te bellen: 020 22 888 00. Heb je een soortgelijke sms ontvangen, dan kun je het bericht ook doorsturen naar ING op  valse-email(at)ing.nl (vervang de (at) voor een @).

Bron: ING

Ook interessant