toggle menu

Levendige handel in NS-groepsretours op Facebook

Levendige handel in NS-groepsretours op Facebook

Er is op Facebook een levendige handel ontstaan in NS-groepsretours voor maximaal tien personen. De bemiddelaars verdienen al snel honderden euro's per dag. De NS was zich niet bewust van de omvang van de handel, maar zegt nu die te zullen aanpakken, meldt Trouw.

Inmiddels zijn tienduizenden mensen lid van Facebookpagina's waar reizen naar bijvoorbeeld Groningen of Maastricht worden georganiseerd. De pagina 'NS group-tickets Amsterdam' spant de kroon met liefst 65.000 leden.

Lees ook: Goedkoper treinreizen door truc met groepskorting

Lucratief

Met ingang van dit jaar is het aanschaffen van een groepsretour ingewikkelder geworden. Je moet meer gegevens invullen. Deze administratie kun je nu - voor een euro extra per kaartje - laten regelen door handelaren. Omdat het gaat om honderden kaartjes per dag is dat voor de bemiddelaars een lucratieve handel.

De aanpak van de handelaars is professioneel, aldus Trouw. Ze gebruiken vooraf ingevulde documenten en een betalingssysteem via de app Tikkie. De handel is in strijd met de verkoopvoorwaarden van de NS.

Reactie NS

De NS laat aan de krant weten dat het bedrijf eerst niet op de hoogte was van de grootschalige handel, maar dat het nu wordt aangepast. 'Als er op grote schaal en op een oneigenlijke manier met treinkaartjes geld wordt verdiend, zullen de NS kijken of het gebruik beperkt kan worden', aldus een woordvoerder tegen Trouw.

Bron: ANP MediaWatch / Trouw

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant