toggle menu

Lidl gaat minder reclame maken voor kiloknallers

Lidl gaat minder reclame maken voor kiloknallers

Lidl heeft als eerste supermarkt beloofd minder reclame te maken voor kiloknallers. Ook zal keurmerkloze varkenshaas niet meer in de folders van Lidl verschijnen, en twee keer per jaar komt de supermarktketen met een volledig vleesvrije folder. Dat meldt Wakker Dier woensdag.

Bericht voor nieuwsbriefabonnees: ben je bij dit artikel beland via het kopje 'Facebook-baas ontwijkt vragen' in onze nieuwsbrief? Dit kopje had eigenlijk moeten linken naar EU-parlement ontevreden met antwoorden Facebook-baas Zuckerberg. Onze excuses voor het ongemak.

Lidl was volgens de dierenbelangenclub een van de achterlopers. De supermarktketen heeft volgens Wakker Dier echter toegezegd maximaal tien aanbiedingen met keurmerkloos vlees per folder in te zetten.

Folders

'Daarmee daalt het aantal kiloknallers bij Lidl met zo’n 20 procent', aldus Wakker Dier. Dat Lidl in de folders minder gaat stunten met vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk geldt ook voor de seizoensfolders, waar veel meer kiloknallers in zouden staan dan in de gewone folders vanwege de aanbiedingen rond Pasen en Kerstmis.

Het aantal kiloknallers van de twaalf grootste supermarkten is overigens volgens Wakker Dier sowieso dalende.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant