toggle menu

'Lokcadeaus kinderopvang zijn onwenselijk'

'Lokcadeaus kinderopvang zijn onwenselijk'

Organisaties in de kinderdagopvang ondermijnen hun geloofwaardigheid door ouders te lokken met cadeautjes als bioscoopbonnen en pakken luiers. De belangenvereniging voor ouders in kinderopvang BOink maakt zich zorgen over deze praktijken en vindt dat ze ten koste gaan van het serieuze karakter van de branche.

De vereniging stelt dat naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf over kinderopvangorganisaties die ouders met cadeaus proberen over te halen hun kind bij hen onder te brengen. Het gaat volgens de krant onder meer om kinderstepjes, gratis luiers en lingeriebonnen. 'Het is geen goed idee om ouders voor zo'n serieuze dienst te verleiden met cadeaus', aldus BOink-voorzitter Gjalt Jellesma. 'Ze moeten hun afweging maken op basis van de geboden kwaliteit, niet voor cadeaubonnen. De opvang van kinderen is geen consumptieartikel.'

Geen oog voor kwaliteit

Het CDA wil opheldering van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de praktijken. De partij vindt het paaien met cadeaus onwenselijk omdat ouders hierdoor mogelijk minder oog hebben voor de kwaliteit van de opvang. Ook meent het CDA dat het geld dat wordt uitgetrokken voor de cadeaus beter in de kwaliteit van de opvang kan worden gestoken.

PvdA wil afspraken sector

Ook de PvdA is er niet over te spreken. Het is Tweede Kamerlid Keklik Yücel 'werkelijk een raadsel' wat de kinderopvangorganisaties bezielt. 'Weten deze organisaties wel in wat voor sector ze werken? Een goede kwaliteit voor de beste opvang en ontwikkeling van kinderen is het enige wat telt voor een crèche!'. De PvdA'ster gaat de minister vragen om afspraken te maken met de sector.

Bron: ANP MediaWatch / Telegraaf

Meer over:

Ook interessant