toggle menu

Loterijverlies wil verbod op extra trekking Staatsloterij

Loterijverlies wil verbod op extra trekking Staatsloterij

Ferdy Roet van Stichting Loterijverlies wil dat de extra trekking van de Staatsloterij wordt verboden. Dat schrijft de stichting vandaag op haar website.

De Staatsloterij maakte op 10 april bekend dat misleide deelnemers loten krijgen voor een speciale gratis trekking. Dit omdat de Staatsloterij niet eerlijk is geweest over de winstkansen. Het bedrijf verzweeg dat prijzen ook op onverkochte loten konden vallen. Enkele miljoenen mensen werden gedupeerd.

Radar terugkijken (10-04-2017): Compensatie voor loterijdeelnemers

'Kansspelautoriteit had nooit een ontheffing mogen verlenen'

Volgens Roet 'had de Kansspelautoriteit nooit een ontheffing mogen verlenen voor deze bijzondere extra trekking'. Roet schrijft in het persbericht: 'Wat nu gebeurt, is dat de Staatsloterij in feite een schadeclaim afkoopt van honderden miljoenen euro's voor omgerekend enkele euro's per deelnemer.' Hij heeft de rechter verzocht de extra trekking te verbieden. Aanstaande dinsdag dient de zaak om 10:15 uur.

Reactie Staatsloterij en Kansspelautoriteit

De Staatsloterij laat in een reactie aan Radar weten dat het verweer bij de Kansspelautoriteit ligt. Het bedrijf zegt de zaak met vertrouwen tegemoet te zien en wacht de uitspraak af.

De Kansspelautoriteit laat desgevraagd aan Radar weten 'niet vooruit te kunnen lopen op de uitspraak.'

Bron: Loterijverlies / Staatsloterij / Kansspelautoriteit

Ook interessant