toggle menu

'Maak overstap van Euro95 naar biobrandstof E10 financieel aantrekkelijk'

'Maak overstap van Euro95 naar biobrandstof E10 financieel aantrekkelijk'

Het moet voor automobilisten financieel aantrekkelijk worden om de overstap van de oude Euro95 naar biobrandstof E10 te maken. Dat stelt de VVD in De Telegraaf. Het gebruik van de groenere brandstof zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. 'Met E10 kunnen direct en snel milieuvoordelen geboekt worden', stelt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra.

Dijkstra wil dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur in kaart gaat brengen hoe groot de besparing is als eigenaars van een benzineauto overstappen. 'Het kan een aantrekkelijke en makkelijke manier zijn om de doelen te halen', zegt Dijkstra.

'Kijk naar lagere accijns'

E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en 10 procent bio-ethanol. Deze toevoeging is een alcohol die gemaakt wordt van onder meer tarwe, maar ook ingezameld frituurvet is geschikt. In onder andere Duitsland, Frankrijk en België is de brandstof al lang verkrijgbaar. De grootschalige introductie in Nederland staat gepland voor 2020. De VVD'er oppert ook om te kijken naar een lagere accijns voor de brandstof.

Bron: ANP MediaWatch

Meer over:

Ook interessant