toggle menu

Maandag in Radar: Erfpacht | Tonijn

Maandag in Radar: Erfpacht | Tonijn

In de komende tv-uitzending bekijkt Radar of de coulanceregeling om erfpacht af te kopen wel zo coulant is. Ook aandacht voor John West, die beloofde geen lokvlotten meer te gebruiken om tonijn te vangen.

In de tv-uitzending van 30 januari 2017 (terugkijken kan hier)

Overstapregeling erfpacht

Je erfpacht in één keer voor de eeuwigheid afkopen voor een bedrag van rond de 250.000 euro of maandelijks zo’n 600 euro extra aan grondhuur betalen? Veel huisbezitters hebben nog altijd te maken met een ouderwetse erfpachtregeling. Een regeling waarbij de grond onder het huis van de gemeente blijft, en woningbezitters de grond pachten. De gemeente komt nu met een coulanceregeling om de erfpacht af te kopen, is dit wel zo coulant?

Kijk het onderwerp over erfpacht terug

Foute tonijn

De meeste tonijn uit blik die je koopt is niet duurzaam gevangen, blijkt. Doordat er wordt gevist met behulp van lokvlotten, worden er niet alleen tonijnen gevangen maar bijvoorbeeld ook baby tonijnen en bedreigde zijdehaaien. Zij overleven dit vaak niet. Ondanks de belofte die John West deed in 2011, worden er nog wel lokvlotten gebruikt.

Kijk het onderwerp over tonijn terug

Petitie: Ziekenhuis betaalt voor hersteloperatie

Op 21-3-2016 besteedde Radar aandacht aan liesbreukmatjes die tot grote pijnklachten leidden. Bij de heren uit de uitzending verminderde de pijn pas nadat het implantaat weer verwijderd was.

Vanavond is Pim Sonnenberg te gast. Ook hij heeft een liesbreukmatje geplaatst gekregen en leeft al lang met pijnklachten. Hij is een petitie begonnen om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen zelf de hersteloperaties moeten betalen na het inbrengen van een implantaat.

Kijk het onderwerp over de petitie terug

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant