toggle menu

Maandag in Radar: Incassobureaus | Update sjoemeldiesels | Rashonden

Maandag in Radar: Incassobureaus | Update sjoemeldiesels | Rashonden

In de tv-uitzending van maandag 8 mei 2017 nemen we de werkwijze van incassobureaus onder de loep. Ook bespreken we de problemen met geüpdatete sjoemeldiesels van de Volkswagen Group. En wat zijn de meest doorgefokte rashonden?

Maandag 8 mei 2017 in de tv-uitzending van Radar:

De werkwijze van incassobureaus 

Je bestelt een 'gratis proefpakketje' bij een onlinebedrijf. Enkele weken later krijg je een dagvaarding van een incassobureau op je deurmat omdat je volgens het bedrijf ook verplicht een vervolgzending had moeten afnemen. Het bureau zet je onder grote druk en regels worden aan de laars gelapt.

Radar duikt in de wereld van incassobureaus en onderzoekt hoe dit soort bedrijven te werk gaat.

Problemen na update auto's Volkswagen Group

Teruglopend vermogen, groter brandstofverbruik en een kapotte EGR-klep: de update die Volkswagen laat uitvoeren aan de beruchte sjoemeldiesels doet volgens veel autobezitters meer kwaad dan goed. Een kwart van de mensen die de update laat uitvoeren, krijgt daarna problemen met de auto. Dat blijkt uit een enquête onder het Radar Testpanel.

De problemen na de update leiden soms tot dure reparaties, die Volkswagen lang niet altijd wil vergoeden.

De meest doorgefokte rashonden

Dier & Recht brengt ieder jaar de Rashondenwijzer uit, een lijst van de meest doorfokte honden. In de lijst staan bijvoorbeeld de Chihuahua en de Franse Bulldog. Die zijn razend populair terwijl deze honden behoorlijk ziek kunnen zijn.

Welke honden staan nog meer in de top tien?

Maandag 8 mei in Radar, 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Ook interessant