Maandag in Radar: Kavelprijs bijna verdubbeld | Strijden voor schadevergoeding

Maandag in Radar: Kavelprijs bijna verdubbeld | Strijden voor schadevergoeding

Wat als de gemeente de prijs van de grond waar jij een huis wil kopen plots fors verhoogt? En: een docent krijgt tijdens haar werk een zware plaat op haar hoofd en raakt arbeidsongeschikt. Ze strijdt al jarenlang voor een schadevergoeding. 

Dit en meer zie je maandag 11 februari in Radar.

Kavelprijs bijna verdubbeld

Je gaat zelf een huis bouwen. In je hoofd woon je er al, maar de weg is lang. Je bent al anderhalf jaar druk bezig met het regelen van de papieren en de plannen. Je hebt de kavel uitgekozen maar het stuk grond is nog niet van jou. Je wacht namelijk nog op gegevens van externe partijen, dan kun je akkoord gaan met de intentieovereenkomst. En dan opeens verhoogt de gemeente de kavelprijs, en moet je bijna twee keer meer betalen voor het stuk grond...

Alle plannen, vooral financieel, vallen in het water. Een grote groep mensen die meedoen aan het project Oosterwold in Flevoland hebben daar nu mee te maken. Sommige deelnemers hebben zelfs al hun huidige woning verkocht, om hun droomhuis te kunnen bouwen.

Is de gemeente bereid de regels te versoepelen?

Eindeloos strijden voor een schadevergoeding

Een docent krijgt in 2013 tijdens haar werk een zware plaat op haar hoofd. De school erkent schuld. De gevolgen zijn groot, want ze is na het ongeluk niet meer in staat om te werken en ze wordt uiteindelijk ontslagen. Haar inkomen keldert. Ze is afgekeurd en krijgt een  WIA-uitkering. Ze schakelt meteen na het ongeval haar rechtsbijstandverzekering in.

Nu, vijf jaar later, strijdt ze nog steeds voor een schadevergoeding. Waarom duurt dat zo lang, terwijl de schuldvraag duidelijk is en de school ook de verantwoordelijkheid erkent?

Maandag 11 februari 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Hier lees je meer over de uitzending over de kavelprijs en een schadevergoeding bij arbeidsongeschiktheid

Ook interessant