Maandag in Radar: Laadpaalergernis | Melatonine voor kinderen

Maandag in Radar: Laadpaalergernis | Melatonine voor kinderen

Je ziet ze steeds meer: laadpalen voor elektrische auto's. Daar mag je niet met je gewone auto parkeren en pas een klein percentage van Nederland rijdt elektrisch. Hoe zit het met de regelgeving rond elektrische auto's? En: is het wel verstandig om je slechtslapende kind melatonine te geven? Dit en meer zie je maandag 28 januari in Radar.

Laadpalen in de wijk

Steeds meer gemeenten vervangen reguliere parkeerplaatsen voor een parkeerplaats met laadpaal, speciaal bedoeld voor de elektrische rijder. Vaak tot ergernis van buurtbewoners, want je mag op deze plek geen reguliere auto parkeren. Die ergernis blijkt ook uit een enquête van Radar onder haar Testpanelleden. Van de bijna 25.000 leden die de enquête hebben ingevuld, rijdt maar liefst 94 procent nog in een reguliere auto. De meerderheid is voorlopig niet van plan om elektrisch te gaan rijden. En toch is het plaatsen van de laadpalen onvermijdelijk en zullen er steeds meer bij komen. Maar wat zijn de regels eigenlijk voor het plaatsen van de palen? En zijn er geen andere opties?

Melatonine voor kinderen

Niks is zo vervelend als een kind dat moeilijk in slaap valt of slechte nachten heeft, niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouders. Steeds vaker geven ouders hun kinderen melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd. Melatonine is een van nature lichaamseigen stof die je zonder recept bij de drogisterij kunt krijgen. Het middel zorgt ervoor dat je slaperig wordt, en dus beter in slaap valt. Maar is het wel verstandig dat ouders zelf dokteren met de melatoninepillen? Radar zoekt het uit.

Maandag 28 januari in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Ook interessant