Maandag in Radar: Privacy van PSD2 | Slagingspercentage rijscholen

Maandag in Radar: Privacy van PSD2 | Slagingspercentage rijscholen

Banken beginnen in 2019 met het gebruik van Payment Services Directive 2. Met deze nieuwe betaalrichtlijn kunnen dienstverleners en bedrijven inzage krijgen in enkele van je bankgegevens? Maar hoe is het geregeld met de privacy en veiligheid van dit systeem? En: hoe betrouwbaar is het slagingspercentage van een rijschool? Dit en meer zie je maandag 7 januari in Radar.

Slagingspercentage rijscholen

Als je op zoek bent naar een goede rijschool, vraag je natuurlijk even wat het slagingspercentage van de rijschool is. Want hoe hoger hoe beter natuurlijk. Maar wat als blijkt dat het slagingspercentage in werkelijkheid veel lager is? Radar onderzocht de slagingspercentages van 53 rijscholen en de uitkomsten liegen er niet om. Maandag in Radar de resultaten.

Invoering nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2

Het systeem zou begin dit jaar worden ingevoerd, maar liep vertraging op. Begin 2019  gaat het echt van kracht. PSD2, ofwel Payment Services Directive 2. Een systeem dat als een klant uitdrukkelijk toestemming geeft, banken verplicht zijn bankgegevens te delen met andere dienstverleners en bedrijven met een bankvergunning. Die nieuwe aanbieders krijgen dan inzage in het banksaldo of kunnen rekeningafschriften ophalen van de betaalrekening van consumenten. Dus inzage in al jouw geldopnames, pinbetalingen, je betalingen via internet en online betalingen. Het bedrijf ziet aan wie jij geld hebt betaald en ontvangen. Vanaf het moment dat het systeem werd bedacht zijn er veel partijen die zich zorgen maken over de waarborg van je privacy. Dat is één van de redenen dat het invoeren van PSD2 in Nederland vertraging opliep. Maar zijn alle vragen over de veiligheid van het systeem nu dan wel beantwoord? Maandag in Radar.

Maandag 7 januari in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Meer over:

Ook interessant