Maandag in Radar: Problemen met DHL | Richtlijnen hoge bloeddruk

Maandag in Radar: Problemen met DHL | Richtlijnen hoge bloeddruk

Je hebt een pakketje besteld waarvan de levering door DHL verzorgd wordt, maar het komt niet of beschadigd aan, of het wordt gewoon voor de deur neergezet. Hoe kan dit gebeuren? En: In Amerika wordt er nu bij een bovendruk van 130 al geadviseerd om een bloeddrukverlager te gebruiken, in plaats van het vroegere 140. Welke implicaties heeft dit?

Klachten DHL

Thuiskomen en voor je deur je bestelde pakket aantreffen. Het pakket is dus buiten en zou door Jan en alleman meegenomen kunnen worden. Het is bezorgd door een medewerker van DHL. Of je hebt het pakket wel ontvangen, maar het is helemaal beschadigd. Of je pakket is nooit aangekomen, terwijl DHL beweert van wel. Dit zijn zomaar een paar van de vele klachten die Radar heeft ontvangen over postbezorger DHL. Waarom gaat het zo vaak mis, en wat gaat DHL hieraan doen? Maandag in Radar.

Nieuwe richtlijn hoge bloeddruk

Het is één van de meest geslikte medicijnsoorten in Nederland: bloeddrukverlagers. Voor het gebruik van die bloeddrukverlagers is er nu een nieuwe richtlijn: de bloeddruk om te starten met een bloeddrukverlager is in Amerika gedaald van bovendruk 140 naar bovendruk 130. Nederland volgt dit niet, maar heeft wel aanpassingen in de richtlijn gedaan. Wat zijn deze aanpassingen precies? En wat betekenen die concreet voor de patiënt die de bloeddrukverlagers slikt en voor de arts die de patiënten behandelt? Radar zoekt het uit.

Ook interessant