toggle menu

Maandag in Radar: Regels voor reclames | Aflossingsvrije hypotheek

Maandag in Radar: Regels voor reclames | Aflossingsvrije hypotheek

Welke regels gelden er voor reclames? En wat mag een commercial wel en niet beweren? Veder: Meer dan een miljoen mensen hebben een aflossingsvrije hypotheek. Nu lopen tienduizenden mensen het risico uit huis gezet te worden.

In de tv-uitzending van 16 april:

Regels over reclame

In bijna alle reclames wordt de waarheid in meer of mindere mate geweld aan gedaan. Wat mag wel? En vooral: wat mag er eigenlijk niet? Iedereen die een klacht heeft mag naar de Reclame Code Commissie, die bepaalt vervolgens of de reclame wel of niet door de beugel kan.

Aflossingsvrije hypotheek: vloek of zegen?

Meer dan een miljoen mensen hebben een aflossingsvrije hypotheek. Het leek zo voordelig, maar nu lopen tienduizenden mensen het risico hun huis uitgezet te worden als ze niet iets doen. Aan het eind van de looptijd moet je namelijk je hypotheekschuld ineens aflossen bij de bank. En daar zijn weinig mensen zich van bewust. De banken beginnen hun klanten nu actief te informeren. Maar is dat wel genoeg?  En wat kan je zelf als eigenaar van een aflossingsvrije hypotheek nog doen om de schade te beperken. Radar zet het uiteen.

Maandag 16 april 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Ook interessant