Maandag in Radar: Slechte ervaringen met E5 en E10 | Letsel door cosmetische ingrepen | Verspakketten

Maandag in Radar: Slechte ervaringen met E5 en E10 | Letsel door cosmetische ingrepen | Verspakketten

E5 en E10 zijn de nieuwe benzinesoorten met bio-ethanol en zijn sinds oktober op de markt. Nu we drie maanden onderweg zijn met E10 en E5 benzine is het tijd eens wat zaken op een rij te zetten. En: blijvend letsel door cosmetische ingrepen door niet-artsen, wat moet er gebeuren om dit tegen te gaan? Dit en meer zie je in de tv-uitzending van Radar op maandag 6 januari.

Slechte ervaringen met de nieuwe benzinesoorten E5 en E10

E5 en E10 zijn de nieuwe benzinesoorten met bio-ethanol en zijn sinds oktober op de markt. Nu we drie maanden onderweg zijn met E10 en E5 benzine is het tijd eens wat zaken op een rij te zetten. We deden een oproep en we werden overspoeld met reacties. Vooral scootergebruikers hebben veel klachten. Niet iedereen is tevreden met de toevoeging van bio-ethanol zo blijkt uit de reacties, ook autorijders niet. Maandag in Radar de ervaringen.


Blijvend letsel door cosmetische ingrepen door niet-artsen 

Eventjes je lippen laten vergroten, je rimpels behandelen door een apparaat dat je huid verdampt, of met kleine naaldjes onder je huid laten 'verstevigen'. Je kunt geen teken van veroudering bedenken waar geen cosmetische behandeling voor is bedacht. Vaak worden er nieuwe apparaten ingezet, die bediend worden door mensen maar die daar niet voor zijn opgeleid. Radar heeft samen met de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde een enquête gehouden onder cosmetisch artsen. Daaruit blijkt onder andere dat 95% van de artsen patiënten kent waarbij complicaties zijn ontstaan na een behandeling door een niet-arts. De gevolgen die zij zien zijn bijvoorbeeld blijvende littekens of blijvende pigment vlekken. Wat moet er gebeuren om dit tegen te gaan?

Verspakketten supermarkten 

Ze liggen in steeds meer supermarkten; verspakketten. Alle ingrediënten in één pakket waar je een maaltijd van kan maken. Lekker makkelijk. Curry’s, soepen, stoofpotten, het is er allemaal. We kochten er een paar bij diverse supermarkten. Welke is het lekkerste? En ben je goedkoper of duurder uit dan wanneer je de ingrediënten los koopt?

Maandag 6 januari in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Meer over:

Ook interessant