Maandag in Radar: Vervalste doktersrecepten | Boeterentes nagerekend

Maandag in Radar: Vervalste doktersrecepten | Boeterentes nagerekend

Radar laat zien dat het controlesysteem van apothekers faalt: met een vervalst doktersrecept krijgen we gemakkelijk handenvol extreem zware pijnstillers mee. En hoe zit het met de banken die iets zouden doen aan de te hoge boeterentes? Radar laat je de berekeningen zien.

Maandag 15 mei in de tv-uitzending van Radar:

Vervalste doktersrecepten

Het controlesysteem van apothekers faalt. Radar gaat met een vervalst doktersrecept langs een groot aantal apotheken verspreid over Nederland. En alle keren is het raak. We krijgen extreem zware pijnstillers mee, waarvan één zelfs gezien wordt als harddrugs. Het is kinderlijk eenvoudig. In Radar de details én de beelden.

Hoe berekenen banken boeterente?

Dat hypotheekverstrekkers een te hoge boeterente berekenen bij het voortijdig oversluiten, is inmiddels bekend. Hoe die boeteberekeningen er daadwerkelijk uitzagen voordat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met een leidraad kwam, en hoe deze boetes momenteel door verstrekkers worden berekend, onderzocht vergelijkingssite Ikbenfrits in samenwerking met de Consumentenbond. De banken beloofden nog voor dit jaar beterschap. Maken ze die belofte ook waar?

Maandag 15 mei in Radar, 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Ook interessant