toggle menu

Maandag in Radar: Wat heb je aan een reisverzekering? | Geen vergoeding MS-medicijn

Maandag in Radar: Wat heb je aan een reisverzekering? | Geen vergoeding MS-medicijn

Je hebt flinke schade gelopen op vakantie, maar je krijgt slechts een schijntje terug van je reisverzekering. Had je dit kunnen voorkomen? Radar geeft tips. En wat moeten MS patiënten die dankzij het medicijn Fampyra weer vrij konden bewegen, nu het middel niet langer vergoed gaat worden? Maandag in de tv-uitzending van Radar:

Reisverzekering keert weinig uit, hoe voorkom je dit?

Beroofd langs de snelweg in Spanje via een slimme truc. Tablet, laptop, telefoons, fototoestel; alles is weg. Bijna €7400 schade. Gelukkig heb je een goede reisverzekering. Denk je, want als je de schade indient krijg je maar een kleine €2000 terug. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? Hoe hoog is je dekking eigenlijk? En zijn er zaken die vanuit bijvoorbeeld je zorgverzekering al worden vergoed? En moet je naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering nemen? Radar zet het op een rij.

Lees ook:

Consumententip: Wel of geen annuleringsverzekering

en:

Oververzekerd op vakantie, zonde van je geld

MS-medicijn Fampyra uit de basisverzekering

Nadat je een week het medicijn Fampyra hebt gebruikt, kan je weer zonder hulp zelf je slippers aan doen. Je bent niet meer zo moe en het lopen gaat een stuk beter. Je hebt je leven een beetje terug. Maar het medicijn voor mensen met Multiple Sclerose wordt vanaf april niet meer vergoed. Het Zorginstituut Nederland, dat advies geeft aan de minister, vindt de werking van het middel niet bewezen. De 2000 MS-patiënten die het middel gebruiken, maar ook neurologen zijn met stomheid geslagen. De MS Vereniging heeft in een week tijd meer dan 20.000 handtekeningen verzameld en wil die aanbieden aan de minister. Maar is dat genoeg om het advies van het Zorginstituut terug te draaien?

Maandag 26 maart, 20:30 uur op NPO 1

Herhaling: dinsdag 27 maart, 13:20 uur op NPO 2

Ook interessant