toggle menu

Maandag in Radar: Wie controleert Acture? | Uitvaartverzekering

Maandag in Radar: Wie controleert Acture? | Uitvaartverzekering

In de komende tv-uitzending: Steeds vaker wordt een ziektewetuitkering niet meer door het UWV betaald, maar door commerciële bedrijven. Wie controleert bedrijven als Acture? En: hoe noodzakelijk is een (dure) uitvaartverzekering?

In de tv-uitzending van 6 maart 2017:

Wie controleert Acture?

Oud-medewerkers van het bedrijf Acture doen een boekje open over de onmenselijke behandeling van werknemers in de ziektewet. Steeds vaker worden uitkeringsgerechtigden van de ziektewet betaald en begeleid door een commercieel bedrijf als Acture. Maar wie controleert deze bedrijven eigenlijk?

Bekijk de eerdere uitzending over dit onderwerp

Een dure uitvaartverzekering: noodzakelijk?

Je hebt jaren geleden een uitvaartverzekering afgesloten om er voor te zorgen dat je nabestaanden je afscheid volgens je laatste wensen kunnen regelen, maar in de loop der jaren blijkt dat de maandelijkse premie met zo’n 110 procent is gestegen maar het verzekerde bedrag slechts met 47,5 procent.

Je wil er dan ook het liefste vanaf. Toch lijkt dit ook niet de beste oplossing, want wil je voortijdig stoppen met de verzekering dan krijg je nog niet eens de helft van de totaal betaalde premie uitgekeerd. De vraag is: hoe noodzakelijk is zo’n dure uitvaartverzekering?

Ook interessant