Matige score voor Nederlandse tankstations

Nederlandse tankstations langs de snelweg komen niet zo best uit bus bij een steekproef onder 77 benzinestations langs Europese hoofdwegen. Vooral De Buunderkamp (A12) en Het Gevlocht (A67) scoren slecht. In de steekproef werd gekeken naar toegankelijkheid van de op- en afritten, de inrichting rondom de pompen, het assortiment, de prijs-kwaliteitverhouding in de tankshops en het sanitair.

Tankstation Vossedal langs de A2 scoorde van de Nederlandse stations het best en eindigde op de tiende plaats. Een voldoende kregen Den Ruygen Hoek (aan de oostkant van de A4), Bodegraven (A12), De Lucht (oostkant A2), Den Bout (A15) en de Vundelaar (A1). Het beste tankstation ligt aan de A1 in Tsjechië.

Vooral de hoge prijzen in de shops en de slechte hygiëne van het sanitair in heel Europa vielen op. Zo bleek uit laboratoriumtesten dat ruim een kwart van de wc's zo vies was dat gebruik een risico kan geven voor de gezondheid. In Nederland bleek dat 75 procent van de toiletten onvoldoende te zijn schoongemaakt.

De ANWB vindt de resultaten zorgelijk en gaat de komende tijd de voorzieningen bij meer Nederlandse tankstations onderzoeken.

Bron: ANP

Ook interessant