toggle menu

McDonalds introduceert 'bioburger'

McDonalds introduceert 'bioburger'

Buitenlands consumentennieuws

McDonalds doet in Duitsland een gooi naar een duurzamer imago door een bioburger te introduceren. En wie als 75+-er de Mount Everest nog wil beklimmen, moet opschieten: de berg krijgt een leeftijdsgrens. Dit en meer in het overzicht met buitenlandse consumentennieuwtjes.

Duitsland: Bioburger McB getest

25 september

McDonald's is deze week in Duitsland begonnen met een experiment met de biologische rundvleesburger 'McB'. De koeien waarvan de burgers worden gemaakt, grazen op weides waar alleen natuurlijke mest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Nepal: Leeftijdsgrens voor Mount Everest-beklimmers

29 september

De Mount Everest gaat dicht voor klimmers jonger dan 18 en ouder dan 75 jaar. De Nepalese regering wil het beklimmen van 's werelds hoogste berg veiliger maken. Zo mogen in de toekomst, aldus dinsdag het ministerie van Toerisme in de hoofdstad Kathmandu, alleen nog mensen met aantoonbare klimervaring de 8848 meter hoge berg op. De jongste klimmer die ooit de berg bedwong was dertien, de oudste tachtig jaar.

Marokko: Eerste IKEA-winkel tegengehouden

29 september

Marokko krijgt voorlopig geen Ikea. De eerste winkel in het Noord-Afrikaanse land zou afgelopen dinsdag de deuren openen, maar de vergunning zou niet op orde zijn. Lokale media schrijven dat de winkel van de Zweedse meubelgigant is geweerd, vanwege vermeende Zweedse steun aan een onafhankelijkheidsbeweging in de Westelijke Sahara.

VS: 'Fabrikant afvalpoeder moet kritiek toestaan'

29 september

Hoever mag een bedrijf gaan in het beschermen van zijn imago? In elk geval niet zover als Roca Labs, een fabrikant van poedertjes die gewichtsverlies beloven. De firma biedt mensen die positieve reacties plaatsen over het poeder 50 procent korting, maar vermeldt dat nergens. Wie kritisch is, kan juist een rechtszaak aan zijn broek krijgen. Al met al wordt het consumenten erg moeilijk gemaakt zich behoorlijk te informeren, aldus de marktwaakhond FTC. De commissie heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf.

Duitsland: Vergoeding na kokendhete hoteldouche

30 september

Een Duitse heeft van een hotel in Düsseldorf 750 euro schadevergoeding gekregen vanwege een plotseling kokendhete douche. De waterstralen veroorzaakten tweedegraads brandwonden. Het slachtoffer wilde eigenlijk 3.000 euro. De rechtbank had een vergoeding van vijfhonderd euro voorgesteld. Hoewel het hotel bestreed schuld aan de zaak te hebben, besloot het toch een iets hogere vergoeding te geven.

Bron: ANP

Ook interessant