toggle menu

'MediaMarkt nog steeds slordig met wachtwoorden'

'MediaMarkt nog steeds slordig met wachtwoorden'

MediaMarkt gaat nog steeds slordig om met wachtwoorden, waardoor gegevens van miljoenen klanten toegankelijk zijn. In minimaal één filiaal konden bezoekers bovendien de wachtwoorden meelezen. Het bedrijf gaat hiermee opnieuw de fout in na een soortgelijk incident twee jaar geleden. Dat meldt NOS.

Beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof kwam erachter dat zogeheten aansluitportals niet goed versleuteld zijn. Hieraan zijn gegevens opgeslagen van klanten die via MediaMarkt een telefoonaansluiting hebben. Twee jaar geleden deed dit zich ook voor. Toen beloofde het bedrijf beterschap. MediaMarkt kan niet zeggen waarom het opnieuw gebeurt. 'We hebben vestigingen destijds gevraagd om hier zorgvuldiger mee om te gaan en dat hebben we nu opnieuw gedaan', aldus MediaMarkt-woordvoerder Ruth Leijting. MediaMarkt belooft bovendien regelmatig te controleren op het wachtwoordbeleid van alle vestigingen.

Met de wachtwoorden is het mogelijk om klantgegevens op te vragen als naam, woonplaats en bankrekeningnummer. Bij sommige klanten zijn zelfs rijbewijzen en paspoorten terug te vinden.

Ruwhoef vindt het schokkend dat de beveiliging niet is verbeterd. 'De winkel is zo ingericht dat je kunt meekijken op die schermen. Blijkbaar nemen ze ict-beveiliging niet heel serieus. Dat had ik echt niet verwacht.'

Bron: NOS

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant