toggle menu

Meer balkons in Breda mogelijk onveilig

Meer balkons in Breda mogelijk onveilig

De Bredase woningstichting WonenBreburg heeft na een inventarisatie onder 27.000 woningen nog 48 balkons ontdekt die mogelijk onveilig zijn.

De 48 balkons in Breda hebben dezelfde constructie als de 320 balkons die vorige week onveilig werden verklaard, zei een woordvoerster dinsdag.

Eerder schatte Vereniging Bouw- en Woningtoezicht al dat minimaal duizend flatgebouwen in Nederland mogelijk een onveilig balkon hebben.

Steekproef Breda

Met een steekproef wordt vanaf dinsdag gecontroleerd of de 48 balkons van huizen aan de Marconistraat en aan de Edisonstraat sterk genoeg zijn. De resultaten worden volgende week verwacht. De bewoners zijn geïnformeerd. Ze hebben nog niet het advies gekregen om van het balkon te blijven.

Balkons kunnen naar beneden vallen

Vorige week sloeg WonenBreburg groot alarm nadat constructiefouten werden ontdekt bij 320 balkons van 160 flatwoningen in de stad. Berekeningen toonden aan dat de balkons naar beneden kunnen vallen. De balkons krijgen nu extra ondersteuning. Ook in Venlo werden balkons afgesloten vanwege een mogelijk risico.

Bron: ANP

Ook interessant