toggle menu

Meer bedrijven moeten ongekeurde ossenstaarten terugroepen

Meer bedrijven moeten ongekeurde ossenstaarten terugroepen

Nog eens zestien Nederlandse bedrijven moeten hun klanten waarschuwen om ossenstaarten, afkomstig van het Belgische vleesbedrijf Veviba, niet te consumeren. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De ossenstaarten zijn door het Belgische bedrijf in de handel gebracht zonder dat een dierenarts het vlees heeft goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Vorige week vrijdag gaf de toezichthouder al aan negentien Nederlandse bedrijven de opdracht om consumenten op de hoogte te stellen. Het betreft groothandels, slagers, supermarkten en horecaondernemingen. De lijst is nu aangevuld naar aanleiding van meldingen van leveranciers en distributeurs. De betreffende bedrijven hebben de ossenstaarten uit de schappen gehaald.

Volgens de NVWA is het onderzoek nog niet afgerond. Als daaruit blijkt dat nog meer bedrijven vlees hebben geleverd dat niet veilig is voor consumenten, moeten ook zij veiligheidswaarschuwingen publiceren. De NVWA ziet hier op toe en zal die waarschuwingen dan ook op haar website plaatsen.

Eerder: Ossenstaarten van frauderende vleesverwerker teruggeroepen

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant