Meer belastingaangiften binnen dan vorig jaar

Meer belastingaangiften binnen dan vorig jaar

Ruim 8,5 miljoen mensen hebben voor 1 mei hun aangifte voor de inkomstenbelasting 2014 ingestuurd. Dat zijn er meer dan vorig jaar in de periode tot 1 april die gebruikelijk is om aangifte te doen.

Maand extra

Dit jaar kregen mensen een maand langer de tijd voor hun aangifte en die termijn is donderdag nog eens verlengd tot en met 5 mei. Ondanks de extra tijd was het de laatste dag van maart toch het drukst. Op 31 maart kwamen ruim 290.000 aangiften binnen bij de fiscus.

Online aangifte sneller

Dit jaar kon iedereen voor het eerst online aangifte doen via de site van de belastingdienst. Dat is goed verlopen, meldt directeur-generaal Belastingdienst Peter Veld vrijdag. Online aangifte doen duurt gemiddeld achttien minuten korter dan met het oude downloadprogramma. Verder hebben ruim 190.000 mensen de app Aangifte 2014 gebruikt.

De Belastingdienst had voor ongeveer 6 miljoen mensen de aangifte vooraf al volledig ingevuld. Mensen moesten dan alleen controleren of die gegevens kloppen.

Verder kreeg de BelastingTelefoon bijna 1,5 miljoen vragen binnen en ongeveer 10.000 vragen werden via Twitter beantwoord.

Bron: ANP

Ook interessant