toggle menu

Meer borstprotheses in basispakket

Meer borstprotheses in basispakket

Borstprotheses voor vrouwen die door een afwijking geen borsten hebben, moeten vanaf 2017 worden vergoed in het basispakket van de zorgverzekeringen.

Dat zou ook moeten gelden voor bepaalde correcties van het bovenooglid en voor medisch noodzakelijke besnijdenissen (circumcisie). Dat adviseert het Zorginstituut Nederland, zo maakte minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dinsdag bekend. Ze wil in juni met een standpunt komen.

Vergoeding

De vergoeding van de protheses kan ook gelden voor man-vrouw transgenders. Bij een bovenooglidcorrectie moet er een ernstige beperking van het gezichtsveld zijn door een verworven verslapping of verlamming van de bovenoogleden.

Volgens het Zorginstituut kost de uitbreiding van het basispakket naar schatting jaarlijks maximaal 341.000 euro voor de protheses, 9,6 miljoen euro voor bovenooglidcorrecties en 4,8 miljoen euro voor circumcisies.

Radar besteedde op 12 januari en 9 maart aandacht aan medisch noodzakelijke plastische chirurgie, die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. In een reactie riep Schippers plastisch chirurgen op: 'Doe mij een voorstel dat ik niet kan weigeren.'

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant