Meer borstvoeding en meer rechtszaken om spijbelen

Meer borstvoeding en meer rechtszaken om spijbelen

Buitenlands consumentennieuws

In Mexico wil de overheid dat baby's meer borstvoeding krijgen. In Engeland worden ouders steeds vaker voor de rechter gesleept vanwege het spijbelgedrag van hun kinderen. Radar zet alle opmerkelijke buitenlandse consumentennieuwtjes voor je op een rij.

Mexico: Meer borstvoeding, minder fles

12 augustus

Mexico wil dat moeders hun baby's meer borstvoeding geven. Daarom mogen ziekenhuizen geen gratis poeder voor flesvoeding aan ouders geven. De gezondheidsorganisaties in het land noemen het gebrek aan borstvoeding problematisch. Het drinkwater waarmee ze de flesvoeding wordt aangemaakt, is vaak vervuild. Het poeder zal nog wel te koop zijn in winkels en het is ook verkrijgbaar op doktersrecept.

GB: Meer rechtszaken om spijbelen

12 augustus

In Engeland worden steeds meer ouders voor de rechter gesleept omdat hun kinderen spijbelen. Vorig jaar zijn 16.430 Britse ouders aangeklaagd, omdat ze er niet voor hebben gezorgd dat hun kind elke schooldag op school was. In 2013 waren dat er nog 13.128.

Ibiza: gratis overnachting in soakamer

11 augustus

De Britse apotheek / drogisterij Superdrug biedt jonge, ongehuwde Britten een gratis overnachting in een hotel op feesteiland Ibiza aan. De kamer waar de jongeren 'slapen' is echter wel van top tot teen versierd met educatieve teksten over soa's.

Marokko: StemWijzer helpt mensen kiezen

11 augustus

StemWijzer gaat de grens over. De online stemhulp is in Marokko in gebruik genomen in aanloop naar de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen. De Arabische versie Dalil moet miljoenen Marokkanen helpen bij het maken van een keuze. Gehoopt wordt dat de StemWijzer voor een hogere opkomst zorgt, en politieke partijen stimuleert om hun standpunten openbaar te maken - iets wat in Marokko niet altijd vanzelfsprekend is.

Bron: ANP / Medisch contact

Ook interessant