'Meer capaciteit voor veilig internet'

'Meer capaciteit voor veilig internet'

Er moet meer gedaan worden om de veiligheid van het internet te vergroten en cybercrime te voorkomen. Daarom wordt op de komende internationale conferentie over het internet in Den Haag een nieuw initiatief gelanceerd voor het vergroten van de capaciteit die hiervoor nodig is.

Dat heeft minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) gezegd op de veiligheidsconferentie die dit weekeinde in München wordt gehouden. Koenders is voorzitter van de internetconferentie, half april in het Haagse World Forum.

Gedragsnormen

Daar zet hij ook internationale gedragsnormen op de agenda, zo kondigde de minister in München aan. Het gaat erom dat landen weten hoe om te gaan met bedreigingen van het internet die van hun grondgebied afkomstig zijn. Hoog op de agenda staat ook het veilig zakendoen via internet.

Online mensenrechten

Ook is er aandacht voor de online bescherming van mensenrechten: de vrijheid van meningsuiting, het recht op privacy. Het gaat er ook om internet toegankelijk te maken voor mensen in onderontwikkelde landen, zei Koenders.

Bron: ANP

Ook interessant