toggle menu

'Meer geschrapte vluchten verwacht in 2019'

'Meer geschrapte vluchten verwacht in 2019'

Door capaciteitsproblemen op Schiphol en de perikelen rond de aanstaande brexit voorziet EUclaim, een bedrijf dat gedupeerde passagiers tegen een vergoeding helpt hun schade te verhalen, dit jaar een toename van het aantal geschrapte vluchten. Volgens EUclaimwerden werden vorig jaar 7341 vluchten van en naar Nederland geschrapt.

Stakingen bij personeel van luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Transavia hebben er vorig jaar mede toe geleid dat er meer vluchten werden geannuleerd. Een jaar eerder gingen bijna 7000 vluchten om uiteenlopende redenen niet door.

Bekijk de uitzending van Radar over geschrapte vluchten

Minder forse vertragingen

Bij 2951 vluchten was in 2018 sprake van een forse vertraging. Een jaar eerder kampten 3451 vluchten met een oponthoud van ruim drie uur. Bij zo'n lange vertraging hebben passagiers doorgaans recht op compensatie. Dat geldt evenwel niet als de luchtvaartmaatschappij zich kan beroepen op overmacht, bijvoorbeeld bij extreem weer.

Bekijk de uitzending van Radar over vluchtvertraging

EUclaim merkt op dat meer passagiers vorig jaar recht hadden op een vergoeding. In totaal ging het volgens de organisatie om 839.500 gedupeerde reizigers.

Heb ik recht op compensatie?

Wil je weten of jij recht hebt op een schadeclaim? Dat check je in het stappenplan van EUclaim. Lees daarnaast het artikel uit Radar+ voor tips bij een vluchtvertraging of -annulering. 

Bron: ANP

Ook interessant