toggle menu

Meer lampen ingeleverd voor recycling

Meer lampen ingeleverd voor recycling

Nederlanders hebben vorig jaar meer lampen en armaturen ingeleverd voor hergebruik dan een jaar eerder. In totaal werd 4393 ton verlichtingsmateriaal ingezameld voor recycling. Volgens LightRec, de stichting voor recycling van verlichting, is dat 13 procent meer dan in 2016.

In 2016 bleek het aantal ingeleverde lampen met 8 procent gestegen te zijn. De huidige toename is toe te schrijven aan de verdere uitbreiding van het inzamelnetwerk voor lampen, stelt LightRec. Daarnaast zorgen verbeterde economische omstandigheden ervoor dat Nederlanders meer zijn gaan slopen en verbouwen, waardoor er ook meer oude lampen worden weggegooid.

Overigens leverden Nederlanders in 2017 nog amper ledverlichting in. In totaal eindigde slechts 10 ton aan ledlampen en -armaturen in de inzamelbak, nog geen 1 procent van alle ledverlichting die in dezelfde periode werd verkocht. Bij conventionele verlichting, zoals tl-buizen en spaarlampen, is dat 80 procent. LightRec wijt die achterstand van led aan de lange levensduur van de lampen.

Radar besteedde eerder aandacht aan recycling van elektronica. Lees hier meer:

Elektrische apparaten minder vaak bij restafval

Ook een la vol oude mobieltjes en andere elektronica? Lever het in!

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant