toggle menu

Meer langdurige vertragingen bij TUI door uitval 737 MAX

Meer langdurige vertragingen bij TUI door uitval 737 MAX

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft dit jaar te maken met aanzienlijk meer lange vertragingen dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van EUclaim, een bedrijf dat voor gedupeerde passagiers de schade verhaalt. TUI erkent dat er meer problemen zijn en wijt die voor een groot deel aan het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX.

EUclaim telde in juli en de eerste twee weken van augustus 79 vertragingen van meer dan drie uur bij TUI. Daarvan waren er 19 zelfs langer dan 24 uur. In totaal zouden al 11.850 reizigers gedupeerd zijn. Vorig jaar ging het bij TUI om 33 langdurige vertragingen waarvan drie langer dan een etmaal.

Als je vlucht flink vertraagd is, of geannuleerd, heb je vaak recht op een vergoeding. Dat kan zelfs om 600 euro gaan. Maar daar moet je wel wat voor doen:

Mijn vlucht is vertraagd of geannuleerd: wat nu?

Vertraging door brandstofproblemen

TUI wijst erop dat er onder meer vluchten vertraging opliepen door de brandstofproblemen op Schiphol en doordat ze door vogels werden geraakt. De luchtvaartmaatschappij geeft echter toe dat er dan nog steeds meer vertragingen zijn dan normaal.

Doordat het bedrijf vervangende vliegtuigen moet inhuren voor de Boeing 737 MAX is het minder flexibel als er iets misgaat. Daardoor kan dan een domino-effect ontstaan, geeft een woordvoerster van TUI aan.

Door de brandstofproblemen verwerkte Schiphol in juli ook minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. Andere oorzaken van de daling zijn het faillissement van Jet Airways, dat voorheen 300 vluchten per maand uitvoerde, en het feit dat er dit keer niet zoals vorig jaar juli gebruik kon worden gemaakt van overgebleven start- en landingstijden ('slots') van de winter.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant