Meer mensen zetten hun hypotheek voor dertig jaar vast

Meer mensen zetten hun hypotheek voor dertig jaar vast

Het aantal mensen dat de hypotheek voor dertig jaar vastzet, is sinds 2015 meer dan verviervoudigd. Dat meldt BNR na navraag bij De Hypotheekshop en De Hypotheker.

Bij De Hypotheker kiest inmiddels een kwart van de mensen ervoor hun hypotheekrente voor dertig jaar vast te zetten. In 2015 was dat nog maar 5 procent. Directeur van De Hypotheker Michel van den Akker zegt dat een langere rentevaste periode snel aan populariteit heeft gewonnen. 'Uiteraard vanwege de lage rentes, maar zeker ook door de kleine verschillen in rentevaste periodes.'

Hoe duur mag hypotheekadvies zijn?

Hoeveel mag je hypotheekadviseur rekenen als hij je hypotheek oversluit naar een hypotheek met een lager rentepercentage? Radar zocht dat voor je uit. Bekijk hier het fragment terug:

Hoe duur mag hypotheekadvies zijn?

Wat moet je doen met je aflossingsvrije hypotheek?

Ruim 1,1 miljoen mensen hebben een (deels) aflossingsvrije hypotheek. Het gaat om een openstaande schuld van 340 miljard euro bij de banken. Ook een aflossingsvrije hypotheek moet uiteindelijk worden afgelost. Wie niet kan aflossen, moet uiteindelijk zijn huis verkopen. Hoe kun je dat voorkomen? Radar geeft tips:

Wat moet je doen met je aflossingsvrije hypotheek?

Hoe kom je aan een betaalbaar huis? Radar geeft tips

Voorafgaand aan het afsluiten van een hypotheek ben je op zoek naar een woning. Er is meer vraag dan aanbod op de huizenmarkt, de prijzen stijgen de pan uit en in de Randstad gaan huizen zelfs weg voor meer dan de vraagprijs. Hoe vind je nu een betaalbaare woning? Lees onze tips:

Hoe kom je aan een betaalbaar huis?

Bron: ANP MediaWatch / BNR

Meer over:

Ook interessant