toggle menu

'Meer Nederlandse streekproducten in de supermarkt'

'Meer Nederlandse streekproducten in de supermarkt'

Nederlandse streekproducten moeten makkelijker hun weg vinden naar de supermarkt, vindt landbouwminister Carola Schouten. Ze gaat daarover praten met grote supermarktketens, die nu vaak liever producten in de schappen leggen die op grotere schaal worden ingekocht en dus goedkoper zijn.

De minister schaart zich daarmee achter een voorstel van partijgenoot Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Zij denkt dat het promoten van lokaal geproduceerd voedsel kan helpen de afstand tussen boer en consument te verkleinen.

'Handelsmissie in eigen land'

Schouten wil onder meer 'een handelsmissie in eigen land' organiseren, om boeren ook zelf de gelegenheid te bieden hun producten aan de man te brengen. Zij gaat daarnaast in kaart brengen of er wellicht drempels zijn in wet- en regelgeving die kunnen worden weggenomen.

Hoe goed zijn streekproducten?

Lokaal eten zou de wereld redden. Maar is alles wat je lokaal koopt dan ook altijd per definitie goed? En: onze planeet zou nog maar zestig jaar bestaan als we niet allemaal een bijenkast houden. Fons van Radar onderzocht hoe duurzaam lokaal voedsel is. Bekijk hier de uitzending terug:

Lokaal eten? | Fons checkt duurzame tips

Bron: ANP

Ook interessant