toggle menu

Meer onderlinge betalingen met smartphone

Meer onderlinge betalingen met smartphone

Betalingen tussen consumenten onderling worden vaker met de smartphone gedaan. Contant blijft echter de populairste manier om schulden aan bijvoorbeeld vrienden of familie te vereffenen, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank (DNB). Cash wordt bij 72 procent van de betalingen gebruikt.

In totaal werd er vorig jaar voor zo'n 20 miljard euro aan onderlinge betalingen gedaan in 800 miljoen transacties. Bij 22 procent van die transacties wordt gebruikgemaakt van een elektronische betalingswijze. Dat is niet alleen per smartphone, maar kan ook internetbankieren op de pc zijn.

Jongeren gebruiken vooral betaalapps

Wel worden apps voor mobiel bankieren, iDeal en apps als Tikkie waarmee een betaalverzoek kan worden gestuurd naar een bekende belangrijker. Vooral jongeren gebruiken deze methodes vaak. Zo beleefde Tikkie afgelopen week een recordweek, met in totaal circa 650.000 verzonden betaalverzoeken. Betalingen rondom Koningsdag zorgden voor een duidelijke stijging in het gebruik van de betaalapp van ABN AMRO.

Naast contant en elektronische betalingen wordt nog 6 procent van de onderlinge betalingen met cadeaubonnen en dergelijke gedaan.

Lees ook: 'Binnenkort geld overboeken met je stem'

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant