Meer subsidie voor sanering asbestdaken

Meer subsidie voor sanering asbestdaken

Dit jaar komt er extra subsidie beschikbaar voor de sanering van asbestdaken. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) trekt er 5,5 miljoen euro meer voor uit dan eerder gepland. Daarmee is dit jaar 23 miljoen euro beschikbaar.

De subsidieregeling is populair. In het eerste kwartaal van 2018 zijn meer asbestdaken gesaneerd dan in voorgaande eerste kwartalen, schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer. Om te zorgen dat het tempo erin blijft, trekt ze er extra geld voor uit dit jaar.

Asbestsanering verloopt voorspoedig

In totaal is 75 miljoen euro uitgetrokken om asbest van daken te verwijderen. Per jaar wordt bepaald hoeveel er van die 75 miljoen gebruikt gaat worden. Het subsidieplafond voor 2018 was aanvankelijk op 17,5 miljoen gesteld.

Radar nam contact op met de woordvoerder Milieu van staatssecretaris Van Veldhoven. Die liet weten dat het verwijderen van asbestdaken voorspoedig gaat. 'Om de ingezette versnelling te blijven ondersteunen, heeft de staatssecretaris besloten om het subsidieplafond op te hogen tot 23 miljoen euro', aldus de woordvoerder.

Asbestdaken in 2024 definitief verboden

Vanaf 2024 zijn asbestdaken definitief verboden. Meer dan driekwart van deze asbestdaken zijn te vinden op boerenbedrijven.

Radar berichtte april dit jaar over een nieuwe manier van asbestsanering: Mini-Containment.

Bekijk hier de uitzending

Bron: ANP / Radar

Ook interessant