toggle menu

Meer textielmerken transparant over wie de kleding produceert

Meer textielmerken transparant over wie de kleding produceert

Meer Nederlandse textielbedrijven geven inzicht in waar hun kleding wordt gemaakt. Het aantal deelnemers aan het convenant Duurzame Kleding en Textiel, dat in 2016 van start ging, is sindsdien gestegen van 56 naar 79 merken. Daarmee doet nu 42 tot 45 procent van de Nederlandse kledingbranche er aan mee, meldt de Sociaal-Economische Raad (SER).

De aangesloten bedrijven werkten het afgelopen jaar met 4268 fabrieken. Die staan op een productielocatielijst die woensdag, op het tweejarig jubileum van het convenant, bekend is gemaakt. Het convenant werd twee jaar geleden gesloten om misstanden in de textielbranche tegen te gaan, zoals kinderarbeid en onveilige situaties.

Duurzaamheid materialen

Dit jaar is voor het eerst in kaart gebracht welke materialen bedrijven gebruiken en de mate van duurzaamheid ervan. Katoen wordt veruit het meest gebruikt, waarvan 56 procent regulier en 44 procent duurzamer katoen. Vanaf komend jaar maken de deelnemers op individueel niveau openbaar wat de grootste risico’s zijn in de fabrieken waar zij produceren en hun beleid hiervoor. Dat moet inzicht geven in risico’s op het gebied van bijvoorbeeld leefbaar loon en kinderarbeid.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant