toggle menu

Meer zekerheid online boekende reiziger

Meer zekerheid online boekende reiziger

Vakantiegangers die zelf een reis samenstellen bij een internetaanbieder moeten ook de bescherming van pakketreizen krijgen. Dat vinden de ANWB, reisbrancheorganisatie ANVR en de Consumentenbond. De organisaties doen een beroep op Brussel om dit in een vernieuwde richtlijn te regelen, lieten zij donderdag weten.

Pakketreizen

Vaak wordt in een onlineboeking bij een partij niet alleen een vlucht maar ook een accommodatie of een huurauto meegenomen. Volgens de organisaties staat dit gelijk aan een pakketreis. Hiermee kan de onlineboeker zijn reisaanbieder aanspreken voor gebreken in de reis, voor bijstand bij calamiteiten of een faillissement.

Meer keuze bij samenstellen

Het aandeel onlineboekingen van buitenlandvakanties neemt dit jaar toe tot zo'n 80 procent, stellen de organisaties. 'Het online boeken zorgt ervoor dat de vakantieganger meer keuze heeft bij het samenstellen van een reis. Schaduwzijde hiervan is dat een reispakket niet meer als pakket wordt gepresenteerd maar als losse onderdelen. Daarvoor geldt niet de bescherming van een echte pakketreis.'

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant