Meest misleidende voedselproduct in de supermarkt: dit zijn de genomineerden

Meest misleidende voedselproduct in de supermarkt: dit zijn de genomineerden

Drie producten komen volgens de organisatie foodwatch in aanmerking voor de titel 'meest misleidende voedselproduct van het jaar'. Recyclebare kroepoekverpakkingen van Conimex, Poké Bowl met groente van Knorr en groentesnoepjes van Nicolette van Dam zijn door foodwatch genomineerd voor het Gouden Windei.

Conimex

De kroepoekzakken van Conimex kunnen weliswaar gerecycled worden, maar dit is volgens foodwatch niet de verdienste van Conimex, maar het gevolg van nieuwe regels: de consument mag de verpakking nu bij het plastic afval gooien. Overigens is dan nog maar de vraag of het ook echt hergebruikt wordt in plaats van verbrand, zegt foodwatch.

Knorr en groentesnoepjes van Nicolette van Dam 

In de Poké Bowl van Knorr zou veel groente zitten, maar dat blijkt slechts 5 procent rode paprika te zijn, zo motiveert foodwatch deze nominatie voor het Gouden Windei. In de groentesnoepjes van presentatrice Nicolette van Dam zit volgens foodwatch evenveel suiker als in sommige andere snoepwaar.

Stemmen

Het publiek kan via www.goudenwindei.nl stemmen. In december maakt foodwatch, dat zich inzet voor eerlijk, veilig en gezond eten, de winnaar bekend. Vorig jaar ging het Gouden Windei naar Nutella Cups van Ferrero. Stemmers stoorden zich aan de losse portieverpakkingen.

Loden Leeuw

Heb jij je stem al uitgebracht op de meest irritante reclame? Wie wint de prijs voor de meest irritante BN'er in een reclamespotje? En wie is de meest irritante influencer? Je kunt tot en met zondag 21 november je stem uitbrengen.

Loden Leeuw 2021: stem nu!

Bron: ANP
 

Ook interessant