toggle menu

'Mensen met flexibel pensioen maken niet altijd goede keuzes'

'Mensen met flexibel pensioen maken niet altijd goede keuzes'

Mensen die de mogelijkheden hebben om hun pensioenopbouw aan te passen, maken niet altijd de slimste keuze. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar flexibele pensioenen. Met zorgvuldige begeleiding van deelnemers aan pensioenfondsen en het uitsluiten van bepaalde doelgroepen kan dat voorkomen worden.

Sommige mensen die al een pensioengat hebben, maken dat erger door hun premiebetalingen tijdelijk stop te zetten. Tegelijkertijd zijn er mensen bij wie het pensioen hoger is dan het huidige salaris, maar die toch volledig blijven afdragen.

Financiële problemen 

Door niet iedereen de keuze te geven aanpassingen te maken, wordt voorkomen dat mensen bij hun pensionering financieel in de problemen komen, stelt de AFM. Daarbij tekent de toezichthouder wel aan dat maatwerk duurder is dan standaardoplossingen en dat die meerprijs dus ook moet worden meegewogen bij beslissingen.

De AFM wil naar eigen zeggen een objectieve bijdrage leveren aan de discussie over flexibele pensioenen en benadrukt geen standpunt in te nemen.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant