toggle menu

Microsoft: 'Strenge Europese privacybescherming geldt wereldwijd'

Microsoft: 'Strenge Europese privacybescherming geldt wereldwijd'

De regels over gegevensbescherming van particulieren in de nieuwe Europese privacywet AVG gaan ook gelden voor Microsoft-gebruikers buiten Europa. Dit belooft vicepresident Julie Brill van Microsoft in een blog.

Wereldwijd kunnen gebruikers zien welke gegevens Microsoft van hen heeft verzameld. De gebruikers kunnen die data ook aanpassen of verwijderen.

Brill geeft aan dat de nieuwe regelgeving 'belangrijke principes bevat die wereldwijd relevant zijn'. 'We geloven dat privacy een fundamenteel mensenrecht is. Omdat mensen steeds meer hun leven online delen en meer afhankelijk zijn van technologie is de bescherming van de privacy belangrijker dan ooit.'

De nieuwe wet gaat in

Vrijdag gaat de nieuwe Europese privacywet AVG in. Deze wetgeving zorgt ervoor dat bedrijven en overheden transparanter moeten zijn in de gegevens die ze verzamelen. Consumenten krijgt bovendien meer zeggenschap. Bedrijven of verenigingen die de fout ingaan, kunnen een waarschuwing of een hoge boete krijgen.

Wat houdt de nieuwe privacywet in?

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming in werking. Eindelijk is er op Europees niveau een wet die de privacy van de burgers beschermt. Wat houdt de wet precies in en wat zijn de gevolgen voor consumenten?

Wat houdt de nieuwe privacywet AVG/GDPR in?

Bron: NOS

Ook interessant