toggle menu

Minder bier voor Duitsers en geen wapens meer via Facebook

Minder bier voor Duitsers en geen wapens meer via Facebook

Buitenlands consumentennieuws

De bierconsumptie van de Duitsers heeft een dieptepunt bereikt. Je kunt straks geen wapens meer kopen via Facebook en een Britse onderzoeker mag embryo's manipuleren. Lees meer in het overzicht van consumentennieuws uit het buitenland.

Duitsland: nog nooit zo weinig bier gedronken

29 januari

Duitsers dronken nog nooit zo weinig bier als vorig jaar. Volgens het bureau voor  statistiek Destatis werd in 2015 79,5 miljoen hectoliter bier gedronken. Dat is het minst sinds 1991, toen werd gestart met het bijhouden van de cijfers en dronken de Duitsers nog 110,5 miljoen hectoliter bier.

VS: Facebook doet wapenverkoop in de ban

30 januari

Mensen die vuurwapens willen verkopen, kunnen daarvoor in de toekomst niet meer terecht op Facebook. Het bedrijf maakte vrijdag bekend de wapenhandel door particulieren in de ban te doen. Het verbod heeft betrekking op transacties tussen individuele gebruikers. Wapenhandelaren die een vergunning hebben mogen nog wel reclame maken. Het is niet de eerste keer dat Facebook een streep haalt door de verkoop van bepaalde producten. Zo staat bijvoorbeeld marihuana al op de zwarte lijst.

VK: onderzoeker mag embryo’s manipuleren

1 februari

De Britse overheid heeft maandag toestemming gegeven voor de genetische manipulatie van menselijke embryo's voor onderzoeksdoeleinden. Critici vrezen dat de techniek er uiteindelijk toe zal leiden dat mensen hun baby's zullen ontwerpen. Onderzoeker Kathy Niakan benadrukt dat haar onderzoek er niet op is gericht genetisch gemanipuleerde embryo's te gebruiken bij voortplanting. Ze wil de kennis over hoe embryo's zich ontwikkelen, vergroten. Op termijn kan dit leiden tot nieuwe inzichten bij het behandelen van onvruchtbare mensen, aldus Niakan.

VS: banken integreren Apple Pay in betaalautomaten

1 februari

Bank of America en Wells Fargo integreren Apple Pay in hun bankautomaten. Daarmee zouden klanten contactloos geld kunnen opnemen. Wells Fargo zegt ook naar andere digitale portemonnees wordt gekeken. Android Pay wordt al ondersteund. Bank of America zal zijn eerste contactloze bankautomaten in diverse steden in gebruik nemen, waaronder New York en San Francisco. Het idee is dat klanten in de toekomst geen plastic bankkaarten meer bij zich meer hoeven te dragen, maar geld kunnen opnemen met hun smartphone.

België: Brussel wil betere internettoegang in Europa

2 februari

Alle Europeanen zouden beter toegang moeten krijgen tot internet. Daarom wil de Europese Commissie meer ruimte maken voor mobiele diensten op de frequentie 700 MHz. Dit moet ook de ontwikkeling van grensoverschrijdende applicaties vergroten. In 2020 zal er bijna acht keer meer mobiel internetverkeer zijn dan vandaag, berekende het dagelijks bestuur van de EU. Radiofrequenties gaan over grenzen heen, en daarom is er betere coördinatie nodig als het gaat om de ruimte op de frequenties, stelt Brussel.

Bron: ANP, Emerce.nl

Ook interessant