toggle menu

Minder bureaucratie op meer plekken in zorg

Minder bureaucratie op meer plekken in zorg

Artsen en verplegers mogen op meer plekken in de zorg hopen op minder bureaucratie. De administratieve rompslomp wordt al aangepakt voor de huisartsen.

Dat werk moet worden uitgebreid naar andere terreinen. Verzekeraars gaan daarover praten met de organisaties voor bijvoorbeeld tandartsen, fysiotherapeuten, apothekers, verloskundigen en psychologen.

Ergenissen

Zorgverzekeraars Nederland heeft dat dinsdag aangekondigd. Volgens een woordvoerder hebben alle organisaties hun grootste ergernissen op een rij gezet. De artsen en verplegers storen zich bijvoorbeeld aan formulieren die naar de bekende weg vragen. 'Formele handelingen waarmee ze iets moeten herbevestigen dat niet veranderd kan zijn. Een huisarts die bijvoorbeeld moet invullen dat iemand echt nog steeds dement is.' Ook dingen die dubbel moeten worden gedaan, zijn een bron van frustratie.

Eerste afspraken

De eerste afspraken worden mogelijk in het voorjaar gemaakt, maar sommige veranderingen laten even op zich wachten. Het is niet duidelijk hoeveel geld kan worden bespaard met minder bureaucratie in de zorg. 'Maar het is vooral belangrijk dat mensen in de zorg de tijd die ze nu moeten besteden aan administratie, kunnen besteden aan zorg.'

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant