toggle menu

Minder inbraken tijdens de feestdagen dan in voorgaande jaren

Minder inbraken tijdens de feestdagen dan in voorgaande jaren

Tijdens afgelopen kerst en oud en nieuw is minder ingebroken dan de jaren ervoor. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van de NOS.

Afgelopen kerst noteerde de politie achthonderd inbraken, tegenover 1068 het jaar ervoor. Daarnaast werden 536 inbraken die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden gemeld, tegenover 727 een jaar eerder. In 2015 ging het om 1207 inbraken tijdens de kerst en 850 met oud en nieuw en het jaar daarvoor om respectievelijk 1164 en 903.

Geen duidelijke oorzaak

Een duidelijke oorzaak voor de daling kan de woordvoerder van de politie niet geven. Mogelijk heeft het zogenoemde Donkere Dagen Offensief er aan bijgedragen, aldus de zegsman. Doel van dit offensief is om overvallen, straatroven en inbraken in de wintermaanden tegen te gaan. Juist deze donkere maanden zijn doorgaans een drukke tijd voor inbrekers, met een piek rond de feestdagen. Daarnaast is ook een bewustwordingscampagne gevoerd gericht op het voorkomen van woninginbraken.

Projectleider bij de politie Sybren van der Velden geeft verder aan dat over het hele jaar genomen het aantal meldingen van woninginbraken al jaren daalt. Ten opzichte van 2012 ligt het totaalaantal nu 40 procent lager. 'Maar vergis je niet: het aantal ligt nog steeds hoog, net onder de vijftigduizend', aldus Van der Velden.

Lees ook: 'Meeste inbraken rond de feestdagen'

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant