toggle menu

Minister gaat verhuurders op de vingers tikken bij discriminatie

Minister gaat verhuurders op de vingers tikken bij discriminatie

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken gaat de verhuurders van woningen aanspreken op discriminatie. Ze vindt het 'bedroevend' dat uit een steekproef van de Groene Amsterdammer is gebleken dat aspirant-huurders geregeld worden afgewezen omdat ze een migratie-achtergrond hebben.

Ollongren roept gedupeerden op om aangifte te doen. Maar ook de verhuurders en woningbemiddelaars moeten in actie komen, vindt ze. Het zou 'een goed idee zijn' als de branche het voorbeeld van de Groene zou volgen en zelf zou onderzoeken of verhuurders en verhuurmakelaars Nederlanders van buitenlandse komaf achterstellen.

Opbouwen van een bestaan

'Discriminatie op de woningmarkt steekt in het bijzonder', vindt Ollongren. Want die 'belemmert mensen bij het opbouwen van een bestaan'.

Meewerken aan discriminerende verzoeken

De Groene concludeert dat een Nederlands klinkende naam 28 procent meer kans biedt op een uitnodiging voor een bezichtiging dan een 'Marokkaanse' achternaam. Ruim 90 procent van de verhuurmakelaars zou bereid zijn mee te werken aan discriminerende verzoeken.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant